KONTAKT
MEDSUN S.A.
ul. Marii Skłodowskiej-Curie 33
50-369 Wrocław
NIP 898-001-39-83
e-mail: biuro@grecja.pl
BIURO ZARZĄDU
Centrum Produkcyjne sieci GRECO
Milejowice 6
55-020 Żórawina
tel/fax 71 316 41 40
tel. 71 316 59 24
Prezes Zarządu: Mariusz Lignowski
Szef Produkcji - Piotr Piekarz
![]() |
INFORMACJA O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM
Restauracje GRECO działają z powodzeniem prawie 25 lat Pierwszy z naszych lokali został otwarty w 1991 roku na wrocławskim Rynku i działa z powodzeniem do dnia dzisiejszego. W chwili obecnej posiadamy 9 restauracji wróżnych miastach Polski działających w dwoch formatach fast food oraz casual.
W każdej restauracji sprzedajemy ponad 50 różnych posiłków sporządzanych wg greckich receptur. Klienci codziennie odwiedzający nasze lokale w szczególności chwalą przygotowane przez nas oryginalny grecki gyros , bryzole, souvlaki, bifteki , mousakę , pity, tzatziki., baklave.
Od początku działalności dostarczamy klientom specjały kuchni greckiej przygotowane ze świeżych produktów wg oryginalnych greckich receptur. Posiadamy nowoczesne centrum produkcyjno-cataringowe w którym prowadzimy kuchnie centralną dostarczającą półprodukty do naszych lokali. W związku z tym, iż sami importujemy z Grecji większość surowców, półproduktów i produktów jesteśmy w stanie zaoferować najlepszą jakość za najlepszą cenę. Nad stałą jakością produkcji czuwa wysoce wyspecjalizowany personel.
Franczyzobiorca korzysta z naszego know-how, księgi standardów , programu tajemniczego klienta, oraz całego doświadczenia w branży począwszy od konsultacji w wyborze dostawców sprzętu gastronomicznego, skończywszy na wystroju lokalu.
Nasz system szkoleń i możliwość pracy w istniejącej restauracji ma dać gwarancje przyszłemu Franczyzobiorca, iż jeszcze przed rozpoczęciem własnej działalności pozna on większość aspektów funkcjonowania restauracji.
|
NASZE ZALETY
- marka znana do wielu lat (działamy na polskim rynku dłużej niż największe sieci gastronomiczne)
- oryginalna i lubiana kuchnia etniczna
Dwa formaty restauracji do wyboru fast food lub casual
- stały dostęp do szerokiej gamy oryginalnych greckich produktów
- kuchnia centralna dostarczająca ustandaryzowane produkty a przez to brak konieczności zatrudniania wyspecjalizowanych kucharzy
- logistyka produktów
- rabaty u dostawców
- wspracice merytoryczne i marketingowe
KOSZTY I OPŁATY
- opłata wstępna - do uzgodnienia
- koszt inwestycji od 100.000 zł (jest to najmniejszy koncept o powierzchni ok.40-45 m2; zlokalizowany w centrum handlowym, galerii zazwyczaj położony w części typu food cort)
- opłata miesięczna stała lub liczona jako % od obrotu netto plus opłata na reklamę i marketing.
PODSTAWOWE WYMAGANIE
Poszukujemy osób, które świadomie podejmują decyzje o zainwestowaniu kapitału w branżę gastronomiczną.
Nasi Franczyzobiorcy powinni być ukierunkowaniu na osiągnięcie sukcesu poprzez wieloletnią współpracę z nami. Powinni być samodzielni, wytrwali w dążeniu do celu.
Nie wymagamy wcześniejszego doświadczenia w gastronomii.
LOKAL
Decyzja o otwarciu swojej restauracji jest procesem bardzo złożonym. Elementem decydującym o sukcesie a co za tym, idzie szybkim zwrocie poniesionych nakładów jest odpowiednio wybrany LOKAL. Sukces budujemy na podstawie liczby odwiedzających nas klientów, dlatego tak ważne jest aby decyzja o lokalizacji była gruntownie przemyślana.
Podstawową powierzchnią która należy dysponować jest 45-55 m2 w przypadku restauracji fast food lub Centrum handlowego
Restauracje z obsługą kelnerską powinny posiadać co najmniej 120- 150m2 z możliwościa wystawienia ogródka letniego. Nie stawiamy warunków dotyczących własności lokali. Zarówno osoby które wynajmują powierzchnie jak i te które są ich właścicielami mogą z nami współpracować. Niemniej jednak zależy nam na długoletnich umowach najmu.
PROMOCJA I ZNAKI TOWAROWE
Marka GRECO jest zarejestrowanym znakiem towarowym i stanowią własność firmy MEDSUN S.A.