KONTAKT


MEDSUN S.A.
ul. Marii Skłodowskiej-Curie 33
50-369 Wrocław
NIP 898-001-39-83

e-mail: biuro@grecja.pl

BIURO ZARZĄDU


Centrum Produkcyjne sieci GRECO
Milejowice 6
55-020 Żórawina
tel/fax 71 316 41 40
tel. 71 316 59 24

Prezes Zarządu: Mariusz Lignowski
Szef Produkcji - Piotr Piekarz




 
 

INFORMACJA O SYSTEMIE FRANCZYZOWYM

Restauracje GRECO  działają z powodzeniem prawie 25 lat   Pierwszy z naszych lokali został otwarty w 1991 roku na wrocławskim Rynku i działa z powodzeniem do dnia dzisiejszego. W chwili obecnej posiadamy 9 restauracji wróżnych miastach Polski  działających w dwoch formatach  fast food oraz casual.
 
W każdej restauracji sprzedajemy ponad 50 różnych posiłków sporządzanych wg greckich receptur. Klienci codziennie odwiedzający nasze lokale w szczególności chwalą przygotowane przez nas oryginalny grecki gyros , bryzole, souvlaki, bifteki , mousakę , pity, tzatziki., baklave.
 
Od początku działalności  dostarczamy klientom specjały kuchni greckiej przygotowane ze świeżych produktów wg oryginalnych greckich receptur. Posiadamy  nowoczesne centrum produkcyjno-cataringowe w którym prowadzimy kuchnie centralną dostarczającą półprodukty do naszych lokali. W związku z tym, iż sami importujemy z Grecji większość surowców, półproduktów i produktów jesteśmy w stanie zaoferować najlepszą jakość za najlepszą cenę. Nad stałą jakością produkcji czuwa wysoce wyspecjalizowany personel.
 
Franczyzobiorca korzysta z naszego know-how, księgi standardów , programu tajemniczego klienta, oraz całego doświadczenia w branży począwszy od konsultacji w wyborze dostawców sprzętu gastronomicznego, skończywszy na wystroju lokalu.
 
Nasz system szkoleń i możliwość pracy w istniejącej restauracji  ma dać gwarancje przyszłemu Franczyzobiorca, iż jeszcze przed rozpoczęciem własnej działalności pozna on większość aspektów funkcjonowania restauracji.

 

 

NASZE ZALETY

- marka znana do wielu lat (działamy na polskim rynku dłużej niż największe sieci gastronomiczne) 
- oryginalna i lubiana kuchnia etniczna 
 
Dwa formaty restauracji do wyboru fast food lub casual 
 
- stały dostęp do szerokiej gamy oryginalnych greckich produktów 
- kuchnia centralna dostarczająca ustandaryzowane produkty a przez to brak konieczności zatrudniania wyspecjalizowanych kucharzy 
- logistyka produktów 
- rabaty u  dostawców 
- wspracice merytoryczne i marketingowe
 

KOSZTY I OPŁATY

- opłata wstępna -  do uzgodnienia   
- koszt inwestycji od  100.000  zł  (jest to najmniejszy koncept o powierzchni ok.40-45 m2; zlokalizowany w centrum handlowym, galerii zazwyczaj położony w części typu food cort) 
- opłata miesięczna stała lub liczona jako % od  obrotu netto plus  opłata  na reklamę i marketing.
 

PODSTAWOWE WYMAGANIE

Poszukujemy osób, które świadomie podejmują decyzje o zainwestowaniu kapitału w branżę gastronomiczną.  Nasi Franczyzobiorcy powinni być ukierunkowaniu na osiągnięcie sukcesu poprzez wieloletnią współpracę z nami. Powinni być samodzielni, wytrwali w dążeniu do celu. 
 
Nie wymagamy wcześniejszego doświadczenia w gastronomii.
 

LOKAL

Decyzja o otwarciu swojej restauracji jest procesem bardzo złożonym. Elementem decydującym o sukcesie a co za tym, idzie szybkim zwrocie poniesionych nakładów jest odpowiednio wybrany LOKAL. Sukces budujemy na podstawie liczby odwiedzających nas klientów, dlatego tak ważne jest aby decyzja o lokalizacji była gruntownie przemyślana. 
 
Podstawową powierzchnią która należy dysponować jest 45-55 m2  w przypadku  restauracji fast food lub Centrum handlowego 
 
Restauracje z obsługą kelnerską powinny posiadać co najmniej 120- 150m2 z możliwościa wystawienia ogródka letniego. Nie stawiamy warunków dotyczących własności lokali. Zarówno osoby które wynajmują powierzchnie jak i te które są ich właścicielami mogą z nami współpracować. Niemniej jednak zależy nam na długoletnich umowach najmu.
 

PROMOCJA I ZNAKI TOWAROWE

Marka GRECO jest  zarejestrowanym znakiem towarowym i stanowią własność firmy MEDSUN S.A.